News   •

19 augustus 2019

DC Bavelse Berg Breda - BREEAM-NL ontwerp certificaat Very Good

Het distributiecentrum Bavelse Berg in Breda heeft op 26 juli 2019 het BREEAM-NL Ontwerp Certificaat Very Good behaald. C2N heeft voor dit project de rol vervuld van BREEAM-NL Assessor.

VolkerWessels Logistics Development realiseert op de locatie Bavelse Berg in Breda een 46.000 m2 groot distributiecentrum. Dit distributiecentrum is eventueel op te delen in 4 units van 8.600 m2 maar kan ook in zijn geheel worden verhuurd. De bouw van het project is gestart in november 2018 en wordt in september 2019 opgeleverd.

Een prettige werkomgeving, duurzaamheid en een logistiek efficient gebouw zijn de belangrijkste speerpunten geweest bij het ontwerp van het distributiecentrum. Er is gekozen om duurzame materialen te gebruiken, of materialen die goed herbruikbaar zijn door o.a. de toepassing van daklichten in combinatie met led-verlichting met bewegingssensoren is er een duurzame verlichtingsoplossing. Door steeds afgewogen keuzes te maken is er een optimale balans gevonden tussen een efficient logistiek gebouw en een prettige werkomgeving.