News   •

29 mei 2019

DC Fabory in Tilburg behaalt BREEAM-NL Ontwerpcertificaat

Op bedrijventerrein Kraaiven te Tilburg wordt in opdracht van Fabory een nieuwe distributiecentrum met bijbehorende kantoorfaciliteiten gerealiseerd. Fabory biedt een groot assortiment gereedschappen, industriële- en veiligheidsartikelen. Het bedrijf is aanwezig in diverse Europese landen en exporteert het op globale schaal. De hal met een oppervlakte van ca. 14.500 m2 zal naar verwachting medio 2019 in gebruik worden genomen door Fabory.

Het pand zal gekoeld en verwarmd worden middels warmte- en koudeopslag in de bodem (WKO). In de zomer wordt hierbij grondwater uit de koude bron opgepompt om het gebouw te koelen. Door het koelen van het gebouw warmt dit water op waarna het vervolgens in de warme bron wordt gepompt. In de winter wordt dit warme water uit de warmte bron weer opgepompt om het gebouw te verwarmen. Hierdoor koelt het water af en wordt het afgekoelde water in de koude bron gepompt. Zo ontstaat er een cyclus die continu herhaald kan worden.

Onlangs is het ontwerp certificaat met een Very Good-classificatie behaald volgens het Nieuwbouw & Renovatie schema van BREEAM-NL. C2N is bij dit project betrokken als BREEAM Assessor.