News   •

04 april 2024

Op 5 december 2023 is Heembouw gestart met de bouw van een distributiecentrum in Halfweg. Het distributiecentrum zal een oppervlakte van ca. 20.000 m2 hebben, verdeeld over vier units. De bouw vindt plaats in opdracht van Sunrise Real Estate en C2N verzorgt de rol van gedelegeerd opdrachtgever en projectmanager.

Ondanks de winterse omstandigheden wordt er gestaag doorgewerkt en wordt het pand opgeleverd in Oktober 2024. Het pand zal dan volledig elektrisch zijn en een energielabel A++++ hebben. Naast een energielabel is er niet alleen tijdens de gebruiksfase, maar staat duurzaamheid en ecologie ook centraal tijdens de uitvoeringsfase. Zo worden er speciale nestkasten geplaatst in de gevel en zullen alle installaties die zichtbaar zijn vanaf de straat weggewerkt achter ‘groene’ wanden. Een groot deel van de parkeerplaatsen rondom het pand wordt omsloten door groene hagen, dit draagt bij aan het reduceren van hoge temperaturen in de zomer en biedt een thuis voor flora en fauna.

Als één van de eerste gebouwen in Nederland zal dit pand beschikken over een batterijsysteem om een deel van de energie die wordt geproduceerd door ruim 9.500 PV-panelen op het dak op te slaan. Deze opgeslagen energie kan gebruikt worden op het moment dat de PV-panelen minder energie opwekken, bijvoorbeeld in de nacht. Op deze manier dragen we bij aan een duurzame toekomst en proberen we de energietransitie te bespoedigen.