Nieuws   •

17 February 2023

NewLogic III (The Tube) één van de duurzaamste logistieke panden ter wereld

NewLogic III op bedrijvenpark ‘Het Laar’ in Tilburg mag zich het op één na duurzaamste pand van de wereld noemen in de categorie ‘Industrial Building’. Het gasloze logistiek centrum ontwikkelt door Dokvast heeft op 16 mei 2019 het BREEAM Outstanding Oplevercertificaat ontvangen met een indrukwekkende eindscore van 99,48%. C2N was als BREEAM-NL Assessor zeer nauw betrokken bij het BREEAM certificeringstraject.

Het gebouw, ook wel The Tube genoemd, is het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics. Jos Klanderman, managing director van Dokvast die het pand ontwikkelt heeft, vertelt: “Op alle categorieën hebben we bijna de maximale score behaald: van management, gezondheid en transport tot afval, landgebruik & ecologie.”

NewLogic III heeft een totale oppervlakte van circa 60.500 m², waarvan ca. 40.000 m² warehouse, 4.500 m² kantoor en 16.000 m² VAL (Value Added Logistics), uit te breiden met nog eens 15.000 m² VAL. Het pand kenmerkt zich door een grote flexibiliteit en een indeling door compartimentering, een hoge vloerbelasting, 45 dockdeuren en uitbreidingsmogelijkheden ten aanzien van de mezzaninevloeren. Eind 2018 is het pand door Rhenus Contract Logistics in gebruik genomen.