Nieuws   •

17 February 2023

Outlet centre Sugar City achieves BREEAM-NL Design Certificate

Op 30 juli 2019 is het BREEAM-NL Ontwerpcertificaat behaald voor het Outletcenter Sugar City in Halfweg. C2N vervuld voor dit project de rol van BREEAM assessor.

Sinds 2000 werkt de Cobraspen Groep aan de herontwikkeling van het SugarCity-terrein. Het hele gebied wordt aangepakt: de silo’s, waar vroeger suiker werd opgeslagen, zijn omgebouwd tot ultramoderne show- en kantoorruimtes, de 21.000 m² grote fabriekshal wordt gebruikt als evenementenlocatie en de opening van een Factory Outlet is gepland. Een belangrijk uitgangspunt voor de herontwikkeling van het gebied is het behoud en de restauratie van de waardevolle bestaande industriële gebouwen. Het stedenbouwkundig plan stelt een rijke mix van functies voor, zodat een levendig gebied wordt gecreëerd dat voor iedereen vrij toegankelijk is.

Bovendien heeft SugarCity in 2011 de Prix d’Excellence in ontvangst mogen nemen van FIABCI international, in de categorie: ‘Environmental Conservation’. SugarCity is hiermee één van de meest spraakmakende herontwikkelingen van industrieel erfgoed in Europa.