Project   •

Utrecht

Beneluxlaan in Utrecht

Voor de ontwikkeling van een appartementencomplex van 20 verdiepingen hoog, met circa 200 appartementen, parkeergelegenheid en een commercieel plint aan de Beneluxlaan in Utrecht is door C2N een ESG Due Diligence uitgevoerd. Deze ESG-rapportage is opgesteld voor Fidelity International, met het oog op een mogelijke aankoop van het object.

Het doel van deze ESG-rapportage was het identificeren van de kansen en risico’s die deze ontwikkeling met zich meebrengt gerelateerd tot ESG. In deze rapportage zijn meerdere ESG-gerelateerde onderwerpen onderzocht en getoetst zoals:

  • BREEAM-NL Quickscan inclusief een assessment van potentiële optimalisaties op het ontworpen duurzaamheidsconcept van het gebouw
  • Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) pathway to Paris Proof assessment, inclusief aanbevelingen met het oog op de Paris-Proof doelstellingen
  • EU-Taxonomy assessment
  • Fidelity Real Estate Sustainibility targets

Op basis van de bovenstaande onderzoeken is er door C2N een advies gegeven met betrekking tot de risico’s en kansen die aankoop van deze ontwikkeling met zich meebrengen gerelateerd tot het ESG-beleid van onze opdrachtgever.

Fidelity International heeft uiteindelijk dit gebouw niet gekocht.

Project detail

Opdrachtgever

Fidelity International

Project

Aankoop van een ontwikkeling

Locatie

Utrecht

Segment

Woningen

BVO

19.000 m²

Rol C2N

C2N tijdens de het beoogde acquisitie traject heeft C2N de ESG Due Diligence uitgevoerd.