Project   •

Amsterdam

Booking.com

De kop van Oosterdokseiland in Amsterdam is getransformeerd in een levendige campus waar men elkaar kan ontmoeten, inspireren, wonen, werken en recreëren.  Oosterdokseiland was met 225.000 m² één van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa. De laatste kavels bestaan uit een social hub, specifiek ontworpen om ontmoetingen te stimuleren. Het gebouw omvat in totaal 72.500 m², met publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte voor Booking.com.

De kantoorruimte van Booking.com betreft ongeveer 65.000 m² en maakt onderdeel uit van de BREEAM-certificering. In juli 2017 werd het BREEAM-NL ontwerpcertificaat met succes behaald, en met een overkoepelende score van “Excellent” (**** sterren), kan het hoofdkantoor van Booking.com met recht als een duurzaam gebouw worden bestempeld. In mei 2023 heeft dit gebouw opnieuw een oplevercertificaat met dezelfde “Excellent”-score te behaald.

Tijdens de gehele looptijd van dit project heeft C2N de rol vervuld als BREEAM-NL Assessor, wat heeft bijgedragen aan het succes en de duurzaamheid van het hoofdkantoor van Booking.com op Oosterdokseiland.

Project detail

Opdrachtgever

OOA CV (Oosterdokseiland Amsterdam CV)

Project

Booking.com

Locatie

Amsterdam

Segment

Kantoor

BVO

65.000 m²

Rol C2N

BREEAM Assessor