Project   •

Aalsmeer

Distributiecentrum Greenpark

In Aalsmeer, direct gelegen aan de provinciale weg N201 is Heembouw gestart met de bouw van distributiecentrum Virgo Aalsmeer. Dit natuur inclusieve DC van bijna 23.000 m2 is ontworpen door Heembouw Architecten en biedt ruimte aan één tot mogelijk twee huurders. Het DC mét daktuin is uiterst gunstig gelegen met een op- en afrit direct naar het DC, in het hart van de Randstad.

In nauwe samenwerking met onder andere ecologen en landschapsarchitecten is dit bijzondere project tot stand gekomen. Door kennis samen te brengen van specialisten, sluit deze plek naadloos aan bij de lokale flora en fauna. Zo komt aan de achterzijde en de zijkanten van het distributiecentrum een brede bloemrijke groenstrook, passend in het gebied en aansluitend op de omgeving van oudsher. Het parkeerterrein, dat ingericht is als een boomgaard, is volledig half-verhard. De geïntegreerde nestkasten in de gevels zorgen voor een afgewogen en gebalanceerd natuurinclusief ontwerp.

In oktober 2021 is het BREEAM-NL Ontwerpcertificaat behaald met score ‘Very Good’. C2N vervult voor dit project de rol van BREEAM-NL Expert en voert de commissioningswerkzaamheden uit.

 

Project detail

Opdrachtgever

Heembouw Bedrijfsruimten West B.V.

Project

DC Greenpark

Locatie

Aalsmeer

Segment

Logistiek

BVO

23.000 m2

Rol C2N

BREEAM-NL Expert en commissioning