Project   •

Alkmaar

DC3 Vomar Alkmaar

Vomar, afkorting van “voordeelmarkt”, is een zelfstandige supermarktketen in het westen van Nederland. Het bedrijf biedt werk aan ruim 9.500 mensen en trekt wekelijks 1.200.000 klanten. De filialen bevinden zich allemaal in het gebied tussen Den Helder, Noordwijk, Utrecht en Flevoland. Het service- en distributiecentrum is gelegen in Alkmaar op het industrieterrein Boekelermeer.

Vomar heeft haar (hoofd)kantoren gevestigd aan de overkant van de projectlocatie.
Dit centrum krijgt de functionaliteit om te dienen als opslag van de artikelen in de aanbieding. Mede hierdoor is er besloten om op het Boekelemeer park een volledig nieuw opslaghal met een kantoorfunctie te bouwen. De nieuwbouw beslaat een bruto vloeroppervlak van ca.15.000 m2 (excl. installatiegebouw).

Op 16 mei 2022 is het eerste Nederlandse BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 certificaat uitgereikt aan ontwerpende bouwer Heembouw Bedrijfsruimten West B.V. Belegger Meag uit Duitsland is eigenaar van het pand en ontwikkelaar Hoorne Vastgoed wilde met BREEAM-NL aan de slag. Zo is dit project het eerste volgens de nieuwe beoordelingsrichtlijn van 2020. Tevens beoordeelt als ‘’Very Good’’ met een scoren van 61,03%

Project detail

Opdrachtgever

Hoorne Vastgoed Ontwikkeling BV

Project

DC3 Vomar

Locatie

Alkmaar

Segment

Kantoor / Industrie

BVO

14.000 m²

Rol C2N

BREEAM Expert