Project   •

Amsterdam

EDGE Amsterdam West

EDGE Amsterdam West is een herontwikkeling van een kantoorgebouw uit 1970 aan de Basisweg 10 te Amsterdam. Het oorspronkelijke gebouw, ontworpen door de Architekten Cie, was een van de eerste kantoren in de stedelijke ontwikkeling van het gebied. Extra bijzonder is dat het gebouw oorspronkelijk is ontworpen door A.N. Oyevaar, van het bureau Oyevaar, Stolle en Van Gool, de voorloper van het huidige de Architekten Cie.

Om een ​​blijvende connectie met de geschiedenis te verzekeren, wordt een groot gedeelte van het huidige ontwerp in takt gelaten, terwijl het wordt geüpgraded om in alle opzichten toekomstbestendig te zijn.

De uitzonderlijke kwaliteiten die het oorspronkelijke ontwerp zo uniek maken, vormen een sterke combinatie met de nieuwe functies, zoals een indrukwekkend groen atrium, open trappen en heldere kantoorverdiepingen van ongeveer 6700 m² aan netto vloeroppervlak per verdieping. Het atrium van EDGE Amsterdam West verwelkomt daglicht in het midden van het gebouw via een groot glazen dak. Deze ruimte vormt het kloppend hart van het gebouw, een ruimte die elke bezoeker zal bewonderen en inspireren. Het is de centrale ontmoetingsplek van het gebouw met veel functionele ruimte, een groene stedelijke oase en is de plek waar bezoekers worden verwelkomd, men kan ontspannen en nieuwe energie op kan doen.

C2N vervult de rol van BREEAM-NL Assessor. Op 4 februari 2021 is het BREEAM-NL Ontwerpcertificaat behaald met score Outstanding (*****).

Voor meer informatie over het project klik op deze link: https://edge.tech/developments/edge-amsterdam-west

 

 

Project detail

Opdrachtgever

EDGE Technologies

Project

EDGE Amsterdam West

Locatie

Amsterdam

Segment

Kantoren

BVO

74.300 m2

Rol C2N

BREEAM-NL Assessor