Project   •

Amsterdam

Four Elements Hotel

Aan de oever van het IJmeer is te midden van het Havenkwartier in Amsterdam IJburg het eerste nearly zero-energy hotel van Nederland ontwikkeld. Dit hotel, genaamd ‘Four Elements Hotel’, bestaat uit een skybar, restaurant, fitness en 195 hotelkamers.

Het hotel is een zogeheten nearly zero-energy building op basis van het Earth, Wind & Fire (EWF-)concept. De combinatie van het slim gebruik maken van de natuurlijke elementen zon, wind, water en aarde maakt dat het hotel zichzelf grotendeels kan voorzien in energie. De drie belangrijkste elementen van het EWF-concept zijn de zonnepanelen op de gevel en het dak, de Klimaat cascade en de Zonneschoorsteen. De Klimaat cascade werkt als een natuurlijke warmtewisselaar en de zonneschoorsteen is een schacht waarin de zonnewarmte geoogst wordt om het gebouw en het tapwater op te warmen. Hiermee is er een innovatiecredit behaald. Daarnaast wordt het hotel zo duurzaam mogelijk ingericht, bijvoorbeeld door toepassing van water- en energiebesparende apparaten en voorzieningen.

De ontwikkeling van het ‘Four Elements Hotel’ is een samenwerking tussen de Dutch Green Company en Borghese Real Estate.

C2N was als duurzaamheidsadviseur en BREEAM Expert betrokken bij het BREEAM duurzaamheidstraject.  Hierbij ondersteunende we de opdrachtgever bij het verwerken en aanleveren van de bewijslast.

Project detail

Opdrachtgever

Breeze EWF B.V.

Project

Four Elements Hotel Amsterdam

Locatie

Amsterdam

Segment

Retail

BVO

9.200 m2

Rol C2N

Duurzaamheidsadviseur & BREEAM Expert