Project   •

Amsterdam

ING Hoofdkantoor

Aan de Dolingadreef in Amsterdam-Zuidoost is op 29 maart 2019 het nieuwe ING HQ opgeleverd. Het kantoor bevat vijf verdiepingen, bestaande uit twee met elkaar verbonden gebouwen, ieder voorzien van een atrium. Het gebouw biedt ruimte voor circa 2.900 personen en maakt onderdeel uit van de toekomstige campus van ING. De ING campus wordt een dynamische omgeving dat aanzet tot creativiteit, innovatie en samenwerking.

Het ontwerp van ING HQ heeft in februari 2018 het BREEAM-NL Outstanding certificaat behaald. Middels uitstekende isolatie, PV-panelen en slimme technologie is het gebouw energiepositief. Daarmee behoort het kantoorpand binnen het duurzaamheidskeurmerk tot één van de duurzaamste gebouwen in Nederland. Bovendien is het alleszins mogelijk dat de BREEAM score bij oplevering nog overtroffen gaat worden.

Het team van C2N is betrokken in de rol van duurzaamheidsadviseur en BREEAM-NL expert, waarbij we het als onze taak zien om tijdens het gehele proces in alle fasen te borgen dat de duurzaamheidsambities van de opdrachtgever worden gerealiseerd.

Project detail

Opdrachtgever

OVG Real Estate en G&S Vastgoed

Project

ING Hoofdkantoor

Locatie

Amsterdam

Segment

Kantoren

BVO

40.000 m2

Rol C2N

BREEAM-NL Expert en commissioningsmanagement