Project   •

Amsterdam

Koningslaan 1 Amsterdam

Tegenover het Vondelpark in Amsterdam Oud-Zuid is het gerenoveerde kantoorpand Koningslaan 1 gelegen. Dit gebouw dateert uit 1904 en functioneerde in het verleden als woonfunctie. Dit gebouw is in 2022 getransformeerd naar een kantoorpand dat volledig gasloos is. Het pand heeft 5 verdiepingen.

Alle gevels van het gebouw zijn volledig geïsoleerd en alle kozijnen beschikken over HR++ glas. De verwarming en koeling is geïmplementeerd met lucht-waterwarmtepompen en het gebouw beschikt over een volledig mechanisch ventilatiesysteem. C2N is door Fidelity International aangesteld om een ESG Due Diligence uit te voeren voor dit gebouw, met het oog op een eventuele acquisitie door Fidelity International. De acquisitie is uiteindelijk positief afgerond, waardoor dit gebouw is toegevoegd aan het portfolio van Fidelity.

Het doel van deze ESG Due Diligence was het identificeren van de kansen en risico’s die dit gebouw met zich meebrengt gerelateerd aan ESG. In deze rapportage zijn meerdere ESG-gerelateerde onderwerpen onderzocht en getoetst zoals:

  • BREEAM-NL Quickscan inclusief een assessment van potentiële optimalisaties aan het duurzaamheidsconcept van het gebouw.
  • Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) pathway to Paris Proof assessment, inclusief aanbevelingen met het oog op de Paris-Proof doelstellingen.
  • EU-Taxonomy assessment.
  • Fidelity Real Estate Sustainibility targets.

Op basis van de bovenstaande onderzoeken is er door C2N een advies gegeven met betrekking tot de risico’s en kansen die aankoop van deze ontwikkeling met zich meebrengen gerelateerd aan het ESG-beleid van onze opdrachtgever.

Project detail

Opdrachtgever

Fidelity International

Project

Aankoop van een ontwikkeling

Locatie

Amsterdam

Segment

Kantoor

BVO

2.000 m²

Rol C2N

Tijdens dit acquisitie traject heeft C2N de ESG Due Diligence uitgevoerd en geadviseerd