Project   •

Wageningen

PLUS ULTRA

Plus Ultra te Wageningen is een nieuw bedrijfsverzamelgebouw en incubator met kantoor, laboratoria en techno hallen voor startende bedrijven in de food- en agro-industrie. De techno hallen bevinden zich op de begane grond, deels dubbel hoog. In functie van gebruik kunnen op de tweede, derde en vierde verdieping max. 40% van de modules als lab en min. 60% van de modules als kantoor ingericht worden. Een restaurant is ook aanwezig op de begane grond en 1e verdieping.

’Plus Ultra’ betekent ’steeds verder’, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. Plus Ultra is een BREEAM-NL Excellent gebouw. Hiervoor wordt een bespoke-procedure doorlopen. Elementen zoals passieve zonwering, geveloriëntatie, warmteterugwinning, variabele ventilatie, LED-verlichting, PV-panelen en het gebruik van bouwmaterialen met beperkte milieubelasting vormen een aantal van de ontwerpmaatregelen.

Plus Ultra werd bekroond met de ARC16-detail award en genomineerd voor BNA ‘Beste gebouw van het jaar’ en de European Architecture Awards. Plus Ultra is eind 2015 opgeleverd.

C2n heeft tijdens dit project de rol van BREEAM-NL Expert vervuld.

Project detail

Opdrachtgever

Kadans Biofacilities B.V.

Project

Plus Ultra

Locatie

Wageningen

Segment

Kantoren

BVO

7.000 m2

Rol C2N

BREEAM-NL Expert