Project   •

Halfweg

Sugar City

Op het voormalige terrein van de CSM suikerfabriek wordt een nieuwe ontwikkeling gerealiseerd, ook wel genoemd The Style Outlets.

Het outlet center, ontworpen in opdracht van NEINVER, een grote investeerder en beheerder van outlet centers in Europa, heeft een winkeloppervlak van ca 18.000 m2 aangevuld met ca 1000 m2 horeca. In het plan zijn ca 1450 gebouwde parkeerplaatsen opgenomen. Het wordt gebouwd op het dak van een tweelaagse parkeergarage. Aan de buitenkant ziet het complex eruit als een industriële stad. De nieuwe stad is, heel Hollands, gebouwd op palen, met het verschil dat de palen hier zichtbaar zijn en letterlijk in het water staan. Ze zijn als architectonisch middel ingezet om de gebouwde parkeergarage onder het plan aan het zicht te onttrekken.

Een groot deel wordt gerealiseerd door transformatie van bestaande bebouwing, maar er vindt ook nieuwbouw plaats. SugarCity heeft in 2011 de Prix d’Excellence ontvangen in de categorie ‘Environmental Conservation’ en is één van de meest spraakmakende herontwikkelingen van industrieel erfgoed in Europa.

Op 30 juli 2019 heeft NEINVER het ontwerp certificaat behaald met BREEAM-NL score Good. C2N heeft tijdens dit project de rol van Assessor vervuld.

Project detail

Opdrachtgever

Neinver – Madrid

Project

Sugar City

Locatie

Halfweg

Segment

Retail

BVO

cica 108.000 m2

Rol C2N

BREEAM-NL Assessor