News   •

08 september 2021

Start bouw De Puls - Amsterdam

Op 1 september 2021 is de bouw gestart van het prestigieuze project De Puls te Amsterdam. De oplevering van het project staat gepland voor 2023.
De voortgang van de bouw kan via een live verbinding worden gevolgd via deze link: https://depulsamsterdam.nl/

C2N is door VORM Ontwikkeling uitgekozen om het project te begeleiden voor het behalen van het BREEAM-NL Ontwerp- en Oplevercertificaat; hierbij is het uitgangspunt score Outstanding te behalen.

VORM Ontwikkeling was door de Gemeente Amsterdam geselecteerd als winnend concept in de selectieprocedure voor een nieuw pand van circa 56.000 m2 op de Zuidas te Amsterdam. Daarvan is 11.420 m2 bestemd voor woningen en ruim 44.000 m2 voor kantoren, parking en commerciële ruimtes. De Puls bestaat uit twee torens en een verbindende plint. De kantoren zijn vnl. verdeeld over een gefacetteerde, grotendeels glazen toren, terwijl het leeuwendeel van de woningen zich bevindt in het expressieve bakstenen hoogbouwdeel. In de plint zijn beide functies vermengd en aangevuld met onder meer een bioscoop, expositieruimtes en faciliteiten voor ontmoeten en vergaderen.

De Puls wordt een icoon voor duurzaamheid en circulariteit. Het project is een duurzame stadsbiotoop aan de Zuidas. Een plek waar mens, dier en plant harmonieus samenleven. De gelaagde opbouw zorg voor een uniek ecosysteem. Daarnaast voldoet het project De Puls aan de voorwaarden voor het behalen van een WELL Certificaat voor de kantoren.