News   •

09 april 2023

WDP Zet Grote Stappen Richting Duurzaamheidsdoelstellingen met BREEAM In-Use Portfolio

Afgelopen jaar heeft WDP in Nederland, België en Frankrijk een pilot voor de BREEAM In-Use V6 certificering van haar portefeuille laten uitvoeren. Voor Nederland betrof dit 16 gebouwen die door C2N zijn verduurzaamd en uiteindelijk gecertificeerd. Voor de 12 gebouwen in België en Frankrijk werd WDP bijgestaan door BOPRO.

Het certificeringstraject is voor WDP een succes op weg naar het realiseren van haar duurzaamheidsdoelstellingen, uitgebreid terug te vinden in haar Climate Action Plan (ClIMATE ACTION PLAN TO SUPPLY THE FUTURE). Bij afronding sprak Frank van Cauwenberge, Head of Property Management WDP dan ook de woorden: “Veel dank aan C2N, fijn om zo’n professionele partner aan boord te hebben!”.

Na de uitgebreide evaluatie van de pilotresultaten en de onderlinge samenwerking, heeft WDP besloten om de verdere verduurzaming en certificering van haar portefeuille voort te zetten. C2N zal bij de verdere uitrol van het verduurzamingsprogramma en de certificering op portefeuilleniveau wederom een belangrijke rol vervullen.

De samenwerking tussen WDP en C2N gaat inmiddels terug tot 2009, toen WDP met ondersteuning van C2N op 15 april 2010 als eerste vastgoedinvesteerder in ­Nederland een BREEAM-certificaat voor duurzame bouw in ontvangst mocht nemen. We zijn dan ook met recht trots om deze samenwerking op deze wijze te kunnen voortzetten en intensiveren!