Project   •

Amsterdam

Atrium - Zuidas Amsterdam

De Atrium Zuidas zal na de renovatie voldoen aan het duurzaamheidslabel BREEAM-NL In-Use Very Good. Hiervoor wordt het gebouw aangesloten op drie duurzame energiesystemen: zonnepanelen, koude- en warmteopslag, die wordt aangevuld met stadswarmte.
Naast de renovatie zal ook uitbreiding plaatsvinden. Het hele project is ambitieus, uitdagend en vooruitstrevend, toch is het meest opwindende element van The New Atrium de uitbreiding met een noordelijke en zuidelijke toren met kantoorvoorzieningen. Beide torens worden verbonden met de bestaande drie torens middels twee nieuwe atriums, zodat er doorgaande en lange zichtlijnen en een open karakter ontstaat.

Inmiddels is zowel voor kantoor noord als zuid een BREEAM-NL Ontwerpcertificaat behaald, met score Excellent.

Project detail

Opdrachtgever

G&S Vastgoed

Project

Atrium – Zuidas Amsterdam

Locatie

Amsterdam

Segment

Kantoren

BVO

Circa 25.000 m2

Rol C2N

BREEAM-NL Assessor