Project   •

Tilburg

Distributiecentrum Bijenkorf & Ingram Micro

Warenhuisconcern de Bijenkorf gaat vanuit een nieuw groot distributiecentrum zijn 7 warenhuizen in Nederland bevoorraden. Ook worden in het DC de e-fulfilment activiteiten uitgevoerd. Deze activiteiten heeft de Bijenkorf uitbesteed aan logistiek dienstverlener Ingram Micro CLS Benelux.

Ingram Micro CLS Benelux heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met logistiek vastgoed ontwikkelaar HVBM Vastgoed dat het distributiecentrum ontwikkelt op bedrijventerrein Kraaiven in logistieke hotspot Tilburg. De logistiek dienstverlener krijgt in het DC de beschikking over 41.553 m2  magazijnruimte, 6.546 m2 mezzanine en 3.233 m2 kantoorruimte. Vanuit dit pand zullen naar verwachting in 2020 ruim 14 millioen items per jaar worden verzonden.

Het duurzame en gasloze gebouw wordt op maat ontwikkeld (turnkey, red.) en gerealiseerd volgens de hoogste standaard in logistiek vastgoed. De logistiek vastgoed ontwikkelaar en Ingram Micro willen een distributiecentrum realiseren dat voldoet aan de BREEAM-standaard Outstanding. Dit hoge duurzaamheidsniveau komt onder andere tot uiting door een energiezuinige en gasloze klimaatinstallatie (full-electric) en door toepassing van duurzame led-verlichting.

C2N is als BREEAM-NL Assessor betrokken geweest bij het BREEAM duurzaamheidstraject. Inmiddels is in 2019 het BREEAM-NL Oplevercertificaat behaald met score Outstanding.

Project detail

Opdrachtgever

Quadrant4 – Oisterwijk

Project

DC Bijenkorf & Ingram Micro

Locatie

Tilburg

Segment

Logistiek

BVO

31.000 m2

Rol C2N

BREEAM-NL Assessor