Project   •

Oss

DC PLUS retail

Het nieuwe DC Plus is een hypermodern geautomatiseerd distributiecentrum, voor de opslag van alle houdbare producten, die gedistribueerd worden naar alle 272 Plus-supermarkten. Het is gevestigd op logistiek bedrijvenpark Vorstengrafdonk, staat op 9,3 hectare grond en is ruim 50.000 vierkante meter groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren en een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag.

Het nieuwe distributiecentrum is grotendeels gemechaniseerd en daarmee een van de meest moderne distributiecentra van Nederland. Dit distributiecentrum zorgt voor een efficiëntere belevering van alle PLUS supermarkten. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettige werkomgeving. Zo zijn fysiek zware processen gemechaniseerd, is er in alle ruimtes daglicht en zijn er aanpassingen in de akoestiek gedaan om het geluid zoveel mogelijk te minimaliseren.

Dit project is gecertificeerd met een BREEAM-score Outstanding op het oplevercertificaat. C2N heeft tijdens dit project de rol van BREEAM Expert vervuld.

Project detail

Opdrachtgever

PLUS Retail B.V.

Project

Nieuwbouw Distributiecentrum PLUS Retal

Locatie

Oss

Segment

Distributie

BVO

52.000 m²

Rol C2N

BREEAM Expert