Project   •

Woerden

Grozette

Grozette B.V. produceert sinds 1963 een assortiment met kaasproducten voor de voedingsindustrie, retail en foodservice. Het assortiment bestaat uit verse en lang houdbare kaaspoeders en geraspte kaas. Naast het Grozette merk worden ook producten onder private label gemaakt. Grozette exporteert de producten naar meer dan 30 landen. Omdat de bestaande fabriek niet meer voldeed aan de eisen en wensen, werd besloten tot nieuwbouw. Een naastgelegen locatie werd verworven, waarna daar een deel van de nieuwe fabriek werd gebouwd. Vervolgens is de bestaande fabriek gesloopt en is op deze locatie de fabriek gecompleteerd.

Het Distributie centrum is uiteraard goed geïsoleerd. Zowel in de procesinstallaties als in de gebouw gebonden installaties is een duurzaamheidsslag gemaakt. Door hergebruik van restwarmte uit de koelinstallatie worden de verwarmde ruimtes van warmte voorzien. Ook wordt hiermee tap- en proceswater (voor)verwarmd.

Een groot gedeelte van de benodigde elektriciteit wordt opgewekt met pv-panelen op het dak van de fabriek en het kantoor. Door waterbesparend sanitair wordt onnodig waterverbruik voorkomen. Daarnaast is het terrein aan de achterzijde gebruikt voor natuur inclusieve voorzieningen die overlopen in een aangrenzende waterloop.

Oplevercertificaat behaald met BREEAM-score Outstanding. C2N was gedurende dit project in de rol van BREEAM Assessor

Project detail

Opdrachtgever

Grozette B.V

Project

Grozette

Locatie

Woerden

Segment

Distributie

BVO

17.000 m²

Rol C2N

BREEAM Assessor