Project   •

Herengracht Amsterdam

The Bank

The Bank bevindt zich op een van de meest prestigieuze locaties in Amsterdam. Dit indrukwekkende ‘monumentale’ gebouw bruist meer dan ooit tevoren dankzij een hoogwaardige mix van horeca, winkels en kantoren. In The Bank huisvesten onder andere Booking.com, BNP Paribas, Guerilla Games, Marqt, Parking, Shabu Shabu, Shabu Shabu To Go, Starbucks, Vapiano en Wagamama.

Binnen deze herinterpretatie staat licht en ruimte centraal. De vroeger gesloten plint is opengewerkt en voorzien van verdieping overschrijdende ramen, met een nieuwe entree op de hoek van het Rembrandtplein. De bovenliggende ruimte dient als kantoorruimte. Reliëf, ritme en detaillering zijn in ere hersteld in de gevel. De witte dakopbouw is uitgerust met een glazen lichtkoepel. Het atrium, dat eerder in de jaren zestig was afgesloten, is nu getransformeerd tot een weids lichthof waar glas en natuursteen de boventoon voeren. Op de zesde verdieping vormt een loopbrug een opvallend kenmerk.

C2N heeft de opdracht gekregen om voor dit project een ESG-rapportage op te stellen en op basis daarvan een strategie voor verduurzaming te ontwikkelen. Dit BREEAM In-Use project is gecertificeerd met een “Good” kwalificatie.

Project detail

Opdrachtgever

Deka Immobilien Investment GmbH

Project

The Bank

Locatie

Herengracht Amsterdam

Segment

Retail en Kantoor

BVO

43.000 m²

Rol C2N

Duurzaamheid adviseur