News   •

18 november 2023

Nieuwe BRL Nieuwbouw en Renovatie woningen 2023

We zijn verheugd om aan te kondigen dat C2N klaar staat om de uitdaging aan te gaan en kansen te benutten die de nieuwe BRL woningen met zich meebrengt. Onlangs hebben we met een team Experts een informatieve webinar bijgewoond van de DGBC (Dutch Green Building Council) om ons voor te bereiden op de ontwikkelingen.

Wat houdt de nieuwe BRL Woningen 2023 in?
Deze Beoordelingsrichtlijn is specifiek ontworpen voor nieuwbouw, grootschalige renovaties en uitbreidingen. Het doel is duidelijk: het verder verduurzamen van vastgoed. Dit is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere en milieuvriendelijkere toekomst.

Een van de opvallende aspecten van de BRL Woningen 2023 is dat conceptwoningen en typewoningen nu ook gecertificeerd kunnen worden. Dit biedt de mogelijkheid om al in een vroeg stadium keuzes te maken voor projecten en de certificering opnieuw te gebruiken voor toekomstige projecten. Dit bevordert niet alleen de efficiëntie, maar ook de consistentie in duurzaamheid. Een ander interessant aspect is dat ook in deze BRL tot maar liefst 500 woningen geclusterd gecertificeerd kunnen worden.

C2N in Actie
Bij C2N beschikken we over een team van experts en assessoren die volledig zijn voorbereid op de eisen en uitdagingen van de nieuwe BRL Woningen 2023. We kijken ernaar uit om onze klanten te ondersteunen bij het behalen van deze nieuwe certificering en het verder verduurzamen van hun vastgoed.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over hoe C2N u kan helpen bij het voldoen aan de eisen van de BRL Woningen 2023? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen met onze duurzaamheidsadviseur Ruud Sprock via r.sprock@c2n.nl